Overal personeel gezocht, ‘tekort aan mensen is de nieuwe crisis’

De krapte op de arbeidsmarkt treft steeds meer beroepsgroepen, blijkt uit een analyse van de NOS op basis van cijfers van het UWV. Naast de bekende schaarste aan onder meer machinemonteurs en verpleegkundigen is er nu ook een tekort aan hoveniers, loopbaanadviseurs, receptionisten en verkopers.

Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University, noemt het tekort aan loopbaanadviseurs opvallend. “De krapte op de arbeidsmarkt is nooit weggeweest, hij is alleen kortstondig onderdrukt door corona. Nu hebben we weer mensen nodig, en de loopbaanadviseurs moeten die mensen gaan vinden.” Volgens het UWV is er binnen deze sector vooral vraag naar recruiters die personeel werven voor bedrijven.

De tekorten bestaan in verschillende delen van het land. Op basis van gegevens over de vraag naar beroepsgroepen in de 35 arbeidsmarktregio’s kun je precies zien aan welke werknemers in welke regio’s de meeste behoefte is.

Lees het volledige artikel op nos.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer om te lezen

Je bent werkgever en wil creatief boeien, binden en vinden

Je bent werknemer en wil je werk (nog) leuker maken